Om DIESEL/HYBRID CENTER

Flere og flere køber dieselbiler — hvad med dig?

Salget af dieselbiler er steget voldsomt gennem de seneste år, og vejene er for alvor indtaget af biler, der benytter sig af diesel som brændstof. Noget af forklaringen skal findes i de stigende benzinpriser og fokus på bedre driftsøkonomi på bilen. Den skal også findes i, at dieselbiler teknisk set har flyttet sig i den rigtige retning i forhold til køreegenskaber. Derudover har omlægningen af afgifterne betydet en besparelse, da biler, der kører langt på literen, er billigere end biler med en større miljøbelastning. Samtidig er der indført en rabat på registreringsafgiften på de dieselbiler, der har partikelfilter. Alt i alt en lang række årsager til, at dieselbilen er blevet mere attraktiv for flere bilister.

Inden man anskaffer sig en dieselbil skal man dog sætte sig grundigt ind i, hvad det vil sige at køre i en dieselbil frem for en benzindrevet bil. For selvom lavere registreringsafgift og billigere brændstoføkonomi taler for, så er en dieselbil ikke nødvendigvis altid det rigtige valg. Beslutningen om anskaffelsen af en dieselbil kontra en benzinbil skal træffes ud fra dine kørselsbehov.

Hvis din daglige kørsel ikke er optimal for en dieselbil, vil du ofte opleve, at brændstoføkonomien ikke lever op til det, som er lovet fra bilfabrikantens side. Derudover vil du kunne risikere, at den øvrige driftsøkonomi bliver dyrere end for en benzinbil pga. af forkert slidtage på øvrige motordele. Korrekt kørsel i en dieselbil vil betyde bedre brændstoføkonomi og længere levetid for motoren.

For at gøre det lidt mere overskueligt, kan du her på hjemmesiden læse gode råd om dieselbiler. Se mere i menuen ovenfor.