Miljø

Alle nyere dieselbiler har i dag et partikelfilter. Partikelfilteret har til formål at rense udstødningsgassen. Tænker du på miljøet, er en dieselbil med partikelfilter det mest miljøvenlige valg. Du kører mange kilometer på literen og får køreglæden ved en motor med et højt drejningsmoment ved lave omdrejninger. Men husk at en dieselmotor ikke er skabt til udelukkende bykørsel. Den kører længst på literen og er derfor bedre for miljøet ved lange ture på f.eks. motorvej. Det bakkes op af, at motoren også er skabt til længere ture ad gangen.

Alle DIESEL/HYBRID CENTER-værksteder overholder myndighedernes miljøkrav vedr. håndtering, opbevaring og bortskaffelse af brugte reservedele og andre materialer.

Skal jeg vælge en dieselbil?

Det afhænger af dit kørselsmønster og behov. En dieselbil er et godt valg, hvis du kører lange ture og meget på motorvej.

Kører du kun rundt i byen, bliver motoren sjældent helt varm, og det medfører en større risiko for, at bilens indsugningssystem og især partikelfiltret tilsoder. Hvis du kun kører korte ture, kan du risikere at din dieselbil ikke kan køre så langt på literen som fabrikanten har angivet.